לפסח

1.פנקייק כשר לפסח

חידוש מרענן למי שכבר אכל הרבה מצבריי…

מתכון לחמש מנות

הרכיבים:
3 ביצים
1 כוס חלב או מים
1 כוס קמח מצה לעוגות אביב (ניתן להשתמש גם בקמח מצה רגיל של אביב אך המרקם יהיה דחוס יותר)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
2 כפות שמן קנולה (ניתן להשתמש בשמן אגוזים למי שאינו אוכל קטניות בפסח)
שמן או חמאה לטיגון

אופן ההכנה:

לטרוף את הביצים עד לקבלת תערובת אחידה, להוסיף בהדרגה את החלב ואת הקמח מצה, המלח, הסוכר והשמן.
לערבב בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה ודלילה.

לחמם מחבת קטנה עם שמן/חמאה ורק שהמחבת חמה לבזוק את התערובת ולטגן משני הצדדים עד לקבלת תערובת אחידה.

להגיש עם סירופ מייפל / גבינת שמנת / או להזליף סוכר טחון וכמובן כל תוספת שאתם אוהבים.

 

2. עוגיות שקדים פרוסים

מצרכים:

2 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
200 גרם שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

לערבב בקערה את החלבונים במזלג ולהוסיף בהדרגה את שאר החומרים.

לבזוק בכפית על תבנית עם נייר אפיה. לא לשכוח להשאיר רווחים גדולים בין העוגיות.

לאפות ב 180 מעלות כ 30 דקות. – עד שהעוגיות מזהיבות.

לקרר על התבנית ולהסיר בעדינות כאשר העוגיות קרות לגמרי. לאחסן בכלי אטום.

3.עוגיות שקדים תחרה

מצרכים:

1/2 כוס סוכר
80 גרם מרגרינה
2 כפיות חלב
1 כף גדושה קמח מצה לעוגה
להמיס בסיר על אש קטנה את הרכיבים. להוריד מהאש כשמתקבלת תערובת אחידה ולהוסיף 100 גרם שקדים קצוצים.

לבזוק בעזרת כפית על תבנית עם נייר אפיה ברווחים גדולים.

לאפות בחום בינוני, 180 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות.

לקרר על רשת עם נייר האפייה, כשהעוגיות קרות לגמרי אפשר להסיר בעדינות מהנייר.


4. מתכון קליל לעוגת פסח

מרשם קל ומהיר לעוגת פסח טעימה. מומלץ להשתמש בתמצית וניל איכותית, זה עושה את ההבדל בטעם! (להשיג בחנויות לצרכי אפייה). כיוון שלא משתמשים בחומרי תפיחה יש להקפיד על ההקצפה של החלבונים, זה עושה את ההבדל במרקם העוגה.

מרשם לתבנית אינגליש קייק
100 גרם קמח מצה לעוגה אביב
180 גרם סוכר
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
קליפת לימון מגורדת
חצי כפית תמצית וניל
סוכר טחון לקישוט
30 גרם חמאה או מרגרינה מומסת לשימון התבנית.

אופן ההכנה-

לחמם תנור ל C°180.
להקציף את החלמונים עם 50 גרם סוכר עד שהתערובת מלבינה. להוסיף את הקמח מצה לעוגות, קליפת הלימון ותמצית הוניל ולקפל בעדינות לחלמונים.

בקערה נקיה להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה את יתרת הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
להוסיף שתי כפות מהחלבונים לתערובת החלמונים והקמח ולערבב לדילול התערובת.
להוסיף בדירוג את תערובת החלמונים והקמח לחלבונים ולקפל פנימה בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

משמנים היטב את התבנית ובוזקים את התערובת פנימה לכל גובה התבנית.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 30 דקות אפיה או עד שהעוגה בצבע חום-זהב.

להוציא מהתנור ולהפוך מייד על רשת ברזל לקירור.
לפזר סוכר טחון מעל לקישוט.

5. מצבריי פירות

זמן הכנה- 20 דקות כמות- 12 יחידות

מצרכים-

5 מצות שבורות לחתיכות קטנות (רצוי לגוון עם שלוש מצות רגילות ושתי מצות ביצים או מצות דבש, השילוב של כמה טעמי מצות עושה את ההבדל!) או 150 גרם פרפל אביב.
1 כוס חלב
2 כוסות פירות חתוכים לקוביות קטנות – תפוחים, בננות, אגסים וכו'
2 כפות סוכר
חמאה לטיגון
אבקת סוכר
4 ביצים טרופות
2 גביעים שמנת חמוצה
וניל או קנמון
קורט מלח

אופן ההכנה-

להניח את שברי המצה בקערה גדולה ולערבב עם החלב עד שייספג. להוסיף את הביצים, הסוכר, המלח, הוניל והפירות ולערבב עד קבלת תערובת אחידה.

לחמם מחבת טפלון על להבה בינונית, להמיס מעט חמאה.
חשוב שהמחבת תהיה חמה לפני שמתחילים לטגן את המצבריי.
לפזר כף גדושה מהתערובת על המחבת ובעזרת גב הכף ליצור עיגול בקוטר 10 ס"מ (אפשר להעזר בטבעת בקוטר 10 ס"מ אם יש אבל זה ממש לא חובה)
לטגן כל מצבריי כ 2-3 דקות מכל צד עד שיזהיב.

להעביר לצלחת הגשה, לפזר מעל אבקת סוכר ולהגיש עם שמנת חמוצה.

6. עוגיות מקרון (Macarons)

אלו הן עוגיות ללא קמח, מה שהופך אותן לעוגיות אידאליות לפסח. אנו נכין אותן בשלושה טעמים, שוקולד, קפה ותות שדה.
המתכון הוא לשתי תבניות תנור סטנדרטיות
חשוב מאד לדייק בכמויות, רצוי לעבוד עם משקל.

לבצק-
300 גר' סוכר טחון
180 גר' אבקת שקדים*
150 גר' חלבונים (5 חלבונים בערך)
30 גר' סוכר לבן
30 גר' אבקת קקאו
וניל (רצוי בצורת אבקה)

למילוי-
200 גר' שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד מריר משובח

ריבת תות שדה באיכות גבוהה
צבע מאכל ורוד*
תמצית קפה

*להשיג בחנויות מיוחדות לחומרי אפיה כגון- 4שף ברח' קרליבך 11 ת"א

ההכנה-

– לערבב את הסוכר טחון + אבקת שקדים ולסנן, חשוב שהתערובת תהיה יבשה לגמרי
– לחמם את התנור ל 160-170 מעלות
– להכין שתי תבניות עם נייר אפיה (חובה!). אם משתמשים בתנור טורבו, רצוי להדביק את הנייר לתבנית עם מעט מים.
– בקערה נפרדת להקציף את החלבונים, לקראת סוף ההקצפה להוסיף באיטיות את הסוכר, לערבב עוד דקה עד לקבלת קצף יציב.
– כאן צריך להחליט כמה ואיזה טעמים אנו רוצים, אני מחלק את הקצף לשלש קערות, קערה אחת מתבל בתמצית קפה נוזלית, בקערה שנייה מספר טיפות של צבע מאכל ורוד ובקערה השלישית כלום.
– נחלק את התערובת היבשה לשלשה חלקים שווים במשקלם, ונקפל בזהירות לכל קערה, חשוב לסובב את הקערה ולערבב לאט עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. בקערה השלישית, להוסיף 30גר' אבקת קקאו לתערובת היבשה ולקפל כרגיל.
– להכניס את התערובת לשק הזילוף עם הפיה הקטנה ולבזוק עיגולים בקוטר 2 ס"מ, להקפיד על רווחים של 2 סנטימטר לפחות בין העוגיות.
– להכניס לתנור ולהוריד את הטמפרטורה בתנור ל 110 מעלות, רצוי לשים תבנית ריקה מתחת לתבנית עם העוגיות כדי למנוע אפיית יתר. אופים 10-15 דקות ולא יותר.
– להוציא מהתנור ובעדינות להפריד מהנייר אפייה, לשים על גריל לקירור
הכנת המילוי-
– להרתיח בסיר 200 גר' שמנת מתוקה עם מעט תמצית וניל
– בקערה לשבור את השוקולד לקוביות
– כשהשמנת רותחת, לבזוק בעדינות על השוקולד, בכמה שלבים, ולערבב מהר עם מטרפת עד לקבלת תערובת אחידה.
לקרר

כשהעוגיות והמילוי קרים לחלוטין , לשים בשק זילוף עם פיה קטנה את המילוי שוקולד, לזלוף מעט על חלקה הפנימי של העוגיה ולחבר שתי עוגיות יחד (לעוגיות עם הקקאו). למה שנשאר מהמילוי מוסיפים מעט תמצית קפה ומערבבים, מזליפים לעוגיות קפה. אותו הדבר עושים עם העוגיות תות, ככל שהריבה תהיה מאיכות טובה יותר כך גם יהיה טעמן של העוגיות…

ניתן לשמור את המקרונס במקרר עד שמונה ימים (עוד לא פגשתי מישהו שהם החזיקו אצלו מעמד יותר מכמה שעות…)

line