1. עוגת גבינה קרה בציפוי פירות יער.
להכנה בתבנית אפיה מס. 26.
המצרכים:
גבינה לבנה 1/2% 750 גרם.
שמנת לקצפת 32% קופסא אחת (250 מ"ל)
שמנת לבישול 15% קופסא אחת (250 מ"ל)
כמוסוכר 3/4 כוס
ג'לטין (דגים) שקית אחת
מים חצי כוס ועוד חצי כוס
עוגיות מופחתות קלוריות אביבה וניל 150 גרם (קופסא אחת )
אינסטנט פודינג וניל 3 כפות
תמצית רום, גרידת לימון.
קונפיטורה פירות יער לייט – שתי כוסות
אופן ההכנה:
1. טוחנים את העוגיות לפירורים. מפזרים אותן בתחתית התבנית.
2. שמים כפית תמצית רום בתוך חצי כוס מים, ומטפטפים על העוגיות.
3. מורחים בזהירות על העוגיות כוס אחת קונפיטורה פירות יער.
4. ממיסים בחצי כוס מים רותחים שקית ג'לטין. להשלמת ההמסה שמים במיקרוגל למשך 30 שניות, וממיסים את הג'לטין היטב.
5. מקציפים במערבל את השמנת 32% בתוספת 3/4 כוס כמוסוכר, עד לקבלת קצפת יציבה.
6. מוסיפים 3 כפות אינסטנט פודינג וניל ואת השמנת 15% וממשיכים להקציף.
7. מקפלים לתוך הקצפת את הגבינה, גרידת הלימון ותמיסת הג'לטין. מערבבים בתנועות קיפול, עד שהתערובת אחידה.
8. יוצקים לתוך התבנית, ומקררים במקרר לפחות 6 שעות. (אם ממהרים – ניתן להקפיא למשך שעתיים)
9. מורחים על העוגה קונפיטורה פירות יער לייט. אם מתכוונים להגיש את העוגה למחרת – רצוי למרוח את הפירות סמוך להגשה. ניתן גם להקפיא את העוגה למשך כמה ימים, ואז להוציאה מספר שעות לפני ההגשה, להפשירה ואז למרוח את פירות היער.
10. מחלקים ל- 20 מנות.
נתונים תזונתיים:
ערכים תזונתיים ל 100 גרם
(פרוסה אחת מתוך 20) להשוואה:
מנה אחת עוגה רגילה
אנרגיה (קלוריות) 150 310
חלבונים (גרם) 6 7.5
פחמימות (גרם) 12.5 26
סיבים תזונתיים (גרם) 2 1.5
שומנים (גרם) 7 19
מתוכם שומן רווי (גרם) 3.8 9.5
כולסטרול (מ"ג) 21 43
נתרן (מ"ג) 138 15
סידן 56 66
.
2. קציפת תפוזים ברוטב פטל, עם עוגיות לימון.
ניתן להחליף את רוטב הפטל בקונפיטורה פירות יער לייט (ענבי ציון).
להכנה בתוך גביע יין גבוה. מתאים ל- 8 מנות – 8 גביעים.
המצרכים:
לקציפת התפוזים:
שתי כוסות מיץ תפוזים
1/2 כוס כמוסוכר
3 כפות קורנפלור
3 ביצים מופרדות
שמנת לבישול 10% 1/2 כוס (אפשר לוותר – עם רוצים מנה לא חלבית)
1/2 שקית ג'לטין
1/4 כוס מים רותחים
לרוטב פטל:
150 גרם פטל טרי או קפוא
כף קורנפלור
1/3 כוס מים
כף ברנדי או ליקר כסיס
שקית אחת ממתיק מלאכותי
בנוסף:
עוגיות מופחתות קלוריות בטעם לימון ("אביבה")
אופן ההכנה:
קציפת תפוזים:
1. ממיסים ברבע כוס מים רותחים חצי שקית ג'לטין. להשלמת ההמסה שמים במיקרוגל למשך 20 שניות, וממיסים את הג'לטין היטב.
2. שמים בסיר את מיץ התפוזים, ומביאים אותו לרתיחה.
3. ממיסים כף קורנפלור ב1/3 כוס מים, ומוסיפים למיץ כאשר הוא רותח. ממשיכים לבשל עד שמתקבל פודינג סמיך, ומסירים מן האש.
4. מוסיפים לפודינג תוך בחישה זהירה את החלמונים.
5. מקציפים את החלבונים עם כמוסוכר עד שמתקבל קצף יציב..
6. מקפלים את הפודינג, בעודו חם עדיין, לתוך החלבונים.
7. מקפלים פנימה את השמנת ואת תמיסת הג'לטין. (למנה לא חלבית – אפשר בלי השמנת).
להכנת רוטב פטל.
1. שמים בסיר את הפטל – טרי או מופשר מקפוא, ומביאים לרתיחה.
2. ממיסים את הקורנפלור במים, ומוסיפים לסיר. בוחשים עד שמסמיך במקצת
3. מוסיפים כף ברנדי או ליקר כסיס.
להרכבת המנה:
1. שוברים לתוך בסיס גביע יין גבוה 2 – 3 עוגיות מופחתות קלוריות בטעם לימון.
2. יוצקים עד לגובה 3/4 של הגביע קציפת תפוזים.
3. יוצקים מעל 2 – 3 כפות מרוטב הפטל (או קונפיטורה פירות יער).
4. מצננים במקרר עד להגשה.
נתונים תזונתיים:
ערכים תזונתיים למנה אחת
(150 גרם) להשוואה:
מנה אחת מוס תפוזים רגיל (150 גרם)
אנרגיה (קלוריות) 163 365
חלבונים (גרם) 5.4 4.5
פחמימות (גרם) 21 32
סיבים תזונתיים (גרם) 3 0
שומנים (גרם) 5 24
מתוכם שומן רווי (גרם) 1.7 13.7
כולסטרול (מ"ג) 145 250
נתרן (מ"ג) 81 30
עוגיות גרנולה ללא תוספת סוכר.
עוגיות אלו אינן מופחתות קלוריות, ומהוות מענה לצורך "לנשנש" משהו קטן. אבל הן מכילות קמח מלא, שמן קנולה, שבולת שועל וחמוציות –כלומר, חומרי גלם "בריאים " יותר. צריך להכין אותן קטנות מאד.
המצרכים:
חצי כוס שמן קנולה (100 גרם)
ביצה אחת
50 גרם מלטיטול (אפשר גם בלי )
8 שקיות ממתיק מלאכותי או 8 כפיות כמוסוכר
100 גרם חמוציות מיובשות (לא מסוכרות)
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
כוס קמח מלא
קורט מלח
כפית קנמון
כפית אבקת אפיה
1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. מכסים שתי תבניות תנור בנייר אפיה.
2. שמים את כל חומרי הגלם בקערת המערבל – או בקערה רגילה – ומערבבים עד קבלת בצק אחיד.
3. קורצים כדורים קטנים מאד – בגודל של גולה – ומשטחים אותן ביד, שיהיו דקות, ומסדרים בתבניות.
4. אופים בתנור המחומם במשך 10 דקות. העוגיות יראו מעט רכות בסוף האפיה – אבל יהיו פריכות לאחר שיתקררו.
5. מאחסנים בקופסה סגורה.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם לשתי עוגיות – 10 גרם
אנרגיה (קלוריות) 470 47
חלבונים (גרם) 9.7 1
פחמימות (גרם) 49 5
מתוכם רב-כהלים (גרם) 8 0.8
סיבים תזונתיים (גרם) 4 0.4
שומנים (גרם) 28 2.8
מתוכם שומן רווי (גרם) 2.7 0.3
כולסטרול (מ"ג) 51 0.5
נתרן (מ"ג) 260 26